corylus_avellana

Z.Z “Rasadnik Lešnik“ je firma čiji su temelji podržani tradicijom, znanjem i iskustvom koji se prenose sa kolena na koleno više od pet decenija. Spojem mladosti i iskustva zadrugom danas upravlja tim okupljen oko Petrović Nikole. Oblast našeg poslovanja predstavlja proizvodnja svih vrsta voćnih sadnica, sa akcentom na sadnice lešnika i sadnice kalemljenog lešnika. Ono što nas izdvaja od ostalih firmi, koje se bave ovim poslom, je činjenica da smo drugi rasadnik koji je započeo proizvodnju sadnica kalemljenog lešnika na teritoriji Republike Srbije. Mi danas posedujemo 7.800 matičnih biljaka raspoređenih na teritoriji Rasinskog i Raškog okruga. Kako smo se specijalizovali za proizvodnju sadnica lesnika, vođeni svojom vizijom, uz puno truda, usavršavanja znanje se proširuje sa aspekta rasadnika na sve pravce od proizvodnje, sadnje pa sve do industrije i finalnog potrošača.

Kao rasadanik uzgajamo i prodajemo samo biljke proizvedene u našem rasadniku od naših izdanaka, sejanaca i kalem grančica. Danas smo u situaciji da ponudimo tržistu sve najpoznatije sorte lešnika. Važno je napomenuti da sve voćne sadnice poseduju zdravstveno uverenje i sertifikat.

Nakon višegodišnjeg truda i neprestanog usavršavanja, kao i saradnjom sa stručnjacima iz inostranstva, danas sa ponosom možemo reći da smo apsolutni lideri u proizvodnji sadnica lešnika.

Spoj tradicije, iskustva i obrazovanja daje rezultat kvaliteta i poverenja.

Ovo su neke od fotografija koje datiraju iz 1982. godine gde se jasno vidi da smo tada kao i danas bili uspešni i vredni.